Fra vores forældreorlov 2008, Singapore

Singapore

Singapores vartegn er en Merlion - et løvehoved med en fiskehale - Singapores svar på Den lille Havfrue...
Historien går på, at den første konge som kom i land så en løve. Han kaldt det derfor Singa pura, som betyder Løvernes by. Det er nok ret usandsynligt, at han så en løve, da der ikke findes løver her, men kun tigre... Og fiskehalen symboliserer byens fortid som fattige fiskerby. På billedet her under kan den vandsprøjtende Merlion ses...


Vi har foregnet os, og troede kun vi havde 1 1/2 dag i Singapore, men det viste sig at vi havde 2 1/2 dag. Under alle omstændigheder skulle vi besøge Singapore Zoo, så det galdt om at finde vej derud. Vi fik kørt både bus og metro (undergrundsbane). Vi havde ellers læst at singaporeanerne ikke er særlig gode til at styå i kø, men ved busstationen var der linet op til de tre busser der gik fra "kaj" nummer 2. Sidste stop for bus 138 var netop den zoologiske have. Inden da havde vi kørt med metro - vi havde købt et turistpas, så vi kunne kombineren bus og metro, og ikke skulle tænke på om vores billet var gyldig eller ej.

Singapore zoo

Da vi kom frem til zoo, var der temmelig lang kø, men det gik ret hurtigt for der var en til at fordele folk ved kasserne, og der var ikke tid til pause (vi overhørte en "overordnet" afvise, at en af "kassedamerne" kunne holde pause...)
Som en del af vores Singapore-pakke havde vi gratis entreebilletter, men de skulle konvertrers til zoo-billetter, så vi måtte pænt vente på vores tur.
Straks vi kom ind i parken blev vi tilbudt et få taget et billede, som vi efterfølgende kunne købe, hvis vi ville. Det ville vi ikke til den pris. Vi kom forbi et par flotte papegøjer (hvor vi også kunne få taget et familiebillede til en overpris). Her er det blot Linnea og Johan som poserer for Lars foran de flotte papegøjer.En tur på en asiatisk (indisk) elefant og nærkontakt med en australsk struds (som så noget afpillet ud...)

Vi venter på transport...

Der faldt lidt regn, da vi var i zoo, så vi var lidt våde da vi skulle tilbage til hotellet med bus og metro.

Singapore River - nyt møder gammelt


Chinatown

Et budistisk tempel i Chinatown

Gadehandel i Chinatown fra de mange små butikker

Frokost på en kinesisk restaurant med fine hvide duge, stivede stofservietter og ... plastikspisepinde!!!


Her hænger de deres tøj til tørre... på bambuspinde ud af højhusenes vinduer.

Singapore Flyer

Her er så verdens højeste pariserhjul (indtil januar 2009, hvor Shanghai åbner en større). Det tager en halv time at køre en omgang op til 165m og ned igen.

Her ses det langt fra...
Det er i øvrigt et amfibiekøretøj som vi var på tur i - endnu en del af vores Singapore-pakke. Vi havde nok ikke selv købt den tur, men...

.. og her er vi helt tæt på


Udsigt fra Flyer'en...


Bemærk den flydende scene/fodboldbane - den største i verden (naturligvis). Der er plads til 30.000 tilskuere på de farvede pladser...

Finanskvarteret på afstand...