Fra vores forældreorlov 2008, New Zealand

New Zealand

Link til oversigtsside over NZ billeder

Billeder fra uge 1, 30. oktober - 5. november

Sådan ser vores camper ud - den er ganske stor, man det går meget godt med at manøvrere med den. Vi (dvs. Lars) har indtil videre kun lavet en lille ridse bagpå. Der var en ridse i forvejen, så det kan ikke ses...
Det er pladsen foran kirken i centrum af Christchurch, og lige ved siden af lå en Starbucks, hvor vi fik kaffe og kage... igen

Inden vi drog videre, så besøgte vi det arktiske center lige i udkanten af Christchurch. Der var vi inden i et snestormssimulatorrum. Der var kun 8 minusgrader, men da de satte "storm" på, blev det helt ned til 18 minusgrader. Man kunne heldigvis låne et varm jakke!! Vi var også lige en tur med et snebæltekøretøj - en Hägglund. Det var ganske sjovt.

Her er forskellige flotte scenerier mellem Christchurch og Lake Tekapo

Så kom vi til Lake Tekapo og den lille kirke Church of the Good Shepard. Den var meget lille... men hvilken udsigt. Det var ikke nogen altertavle - kun udsigten over søen.

Vi kørte lidt videre for at finde et sted at overnatte, og fortsatte lidt op langs den ene søbred af Lake Tekapo indtil vi kom til Lake McGregor. Vi stod tidligt op næste morgen for at nyde den blanke sø. Anna en tidlig morgen ved søbredden.


Målet næste dag var Mt Cook. Med fantastisk vejr, så var alle forudsætningerne på plads, og vi fik snart øje på toppe i det fjerne...

Den første tur gik vi mod Kea Point, hvor man kan se Mueller gletscheren (det grå "grus" bag Linnea og Johan er "sidemoræne"). Det var en ganske kort tur, men vi kom lige tilbage til frokost. Den indtog vi i vores "havemøbler" i det fri.

Efter frokost gik vi en tur over mod Hookers Valley. Vi skulle over to hængebroer. Efter den anden hængebro vendte Linnea og Anna om, mens Johan og Lars fortsatte lidt endnu for at kunne se hele Mt Cook, og ikke kun toppen.

Efter en god dag på "bjerget", så skulle der laves aftensmad, og bagefter var der flot udsigt til solnedgang på Mt Cook fra vores camper.

Vi har set mange skilte med får på vejen, men ikke et med pingviner. Her er der dog en pingvinovergang i Omaru.

Det er ikke kæmpe kanonkugler, men et sjovt fænomen som forskerne ikke rigtig kan blive enige om forklaring på. De nærmest triller ud af skrænten, og som man kan se, så er de svære at holde tilbage! Sjovt var det - og Anna fik sok...

Så kom vi til Ontago halvøen, hvor vi skulle kigge på albatrosser og meget andet. Vi tog en tur ud til spidsen af halvøen, hvor der ligger et gammelt fort, og hvor der også er en albatrosskoloni.

Vi så desværre ikke albatrosser "live" den dag, men vi fik målt vores "vingefang" i forhold til albatrossens.

Selvom vi ikke så albatrosser "live", så fik vi til gengæld vores helt egen guide, der fortalt om albatrosser, og derefter om fortet, og deres kanon - "dissapering armstrong". Den syntes Johan var meget interessant. Det blev udførtligt forklaret, hvordan den skulle affyres, og han fik også lov at prøve...

Da vi ikke havde set albatrosser fra land, måtte vi prøve fra vand... Så dagen efter sejlede vi ud for at se albatrosserne fra havet. Vi fik set dem både tæt på og med kikkert. Nogle imponerende fugle. Der var også pelssæler, som lå på klipperne.

Sejlturen viste også nogle ret flotte klipper med masser af andre fugle. Det sidste billede var det tætteste vi kom på at se pingviner i pingvinkolonien. Der var slet ikke gang i dem, da de alle lå på æg!

Otago halvøen var utrolig flot. Vi tog nogle af de meget smalle veje til den østlige side, hvor der var nogle imponerende udsigter.

Det var så afslutningen på vores første uge.

Gå til oversigtsside over NZ billeder

Gå til billeder fra uge 2