Julen 2004

Kære alle

 

Dette er en lille beretning om tilstanden i vores lille kongerige på Munksøgård 21A i det herrens år 2004. Vi har alle travlt med hver vores ting.

 

Linnea går i børnehave i Børnehuset Vanddråben, hvor hun befinder sig rigtigt godt. Vanddråben ligger så man lige kan se derover og Linnea cykler frem og tilbage hver morgen og eftermiddag. Der er et lille hold af piger, som hygger sig sammen. Linnea går til gymnastik om mandagen, og det er lige noget der passer hende at få gymnastikdragten på.

 

Johan går i 1. klasse på Trekroner Skole. Skolen ligger ca. en kilometer væk og der er en god cykelvej. Der skal dog lige krydses en vej, hvor der kan komme lastbiler. Johan får efterhånden lov til at cykel hjem selv om eftermiddagen. Johan synes det er sjovt at gå i skole. Specielt matematik synes han er sjovt. Læsning er noget sværere og det kan være lidt af en kamp at komme igennem de 15 minutter vi skal læse lektier hver dag. Efter skole går Johan i SFO på skolen.

 

Johan går til spejder om tirsdagen og til gymnastik om torsdagen. Til spejder er han blevet Mini og har fået spejdernavnet ”Darzee”. Han går til spejder med nogle af sine Munksøgård-venner og nogle af sine klassekammerater. De går i Vigge gruppe i Himmelev. I sommers var de på Blå Sommer med 20.000 andre spejdere. Det var en stor oplevelse.

 

Anna startede sidste efterår hos DSB i Miljøsektionen i en midlertidig stilling. I vinters blev det så ændret til et barselsvikariat. Lige før sommerferien fik hun så fast job samme sted; det var en god måde at indlede sommerferien på. Hos DSB arbejder Anna med grønne regnskaber og koordinering af de miljøgrupper, der er rundt omkring i DSB’s organisation. Det er lige hendes ønskejob, og hun har gode kolleger og gode forhold. Eneste minus er transporttiden, da hun har kontor inde i Sølvgade i København, og der er 45 minutters transport hver vej.

 

Lars startede også nyt job sidste efterår hos Rockwool som Section Leader i procesudviklings­afdelingen. Det er et spændende job med personaleansvar for seks medarbejder og projektledelse for konkrete udviklingsprojekter. Der er en smule (Anna mener stor) rejseaktivitet, for tiden mest til det østlige Polen eller til Hobro. Det har været en stor omvæltning i virksomhedskultur, at komme fra OFS til Rockwool, fra de noget løse rammer til meget faste procedurer. Der er fordele og ulemper ved begge dele og indtil videre har Rockwool været en god oplevelse.

 

Der er travlhed i hverdagen med børnenes aktiviteter, Annas børnehavebestyrelse, yoga og affaldsgruppe og Lars’ Munksøgård bestyrelsesarbejde og it-gruppe. Mange af vores aktiviteter har Munksøgård som omdrejning, og vi er meget glade for at bo her. Vi har nu boet her fire år og tingene er ved at falde på plads. Der er gode relationer med naboer g bofæller. Vi er meget glade for fællesspisningen, som giver os fri fra madlavningen onsdag, torsdag og fredag mod til gengæld at lave mad én gang om måneden per voksen.

 

Der er stadig nogle ting i huset, der mangler fx har vi ikke fået malet i badeværelse, og der mangler stadig enkelte lamper hist og her. Det kommer dog nok på et tidspunkt. Haven omkring huset er stadig lidt lav, men det vokser også til med tiden. Lars har sin køkkenhave nede ved søen, og den giver godt udbytte og god adspredelse.

 

Det var lige et lille glimt af vores gode liv. Vi håber, at vi i det kommende år kommer til at se mere til venner og familie.

 

Glædelig jul fra os på Munksøgård: Linnea, Johan, Anna og Lars