Dagbog for rejse til Singapore 2008

Anna og Lars Levin-Jensen

Opdateret 30/10/2008.


Søndag d. 26/10

Ankommet til Singapore fra Borneo - her var overskyet, men det regnede ikke. I terminal 2 fandt vi SIA Stopover for at få vores hotelvoucher. Fem minutter efter kom der en bus og hentede os og den kørte os direkte til Copthorne Orchid Hotel. Det ligger et par kilometer fra centrum, og der er gratis bus til centrum mange gange om dagen. Da vi checkede ind ved 15-tiden fandt vi ud af at vi har 2½ dag i Singapore, og ikke 1½ dag, som vi havde regnet med og planlagt efter. Nå ja, sådan er det når man ikke lige får checket rejseplanen ordentligt. Det var da godt det var den vej vi havde regnet forkert.


Hotellet er ok, men da vi vi nu i den seneste uge har været vant til vild luksus og meget høj kvalitet, er dette hotel lidt en nedtur. Det er lidt slidt og serviceniveauet er noget lavere. Men vi skal vel tilbage til virkeligheden på en eller anden måde.


Da vi nu havde fået en dag ekstra besluttede vi at tage resten af dagen foran fjernsynet med afslapning. Så kunne vi også få lavet en ny plan for hvad vi skal lave i Singapore. Vi havde ikke rigtig fået forkost, vi besluttede at spise tidlig aftensmad på hotellet. De havde pasta med pesto som Johan straks bestilte. Nu er vi jo i Singapore, og ikke Italien (eller Paolos version til fællesspisning), så det var ikke helt samme oplevelse – de havde også tilsat peberfrugt mm. Linnea fik boulognes versionen, og der var sørme også parmesanost til. Lara fik husets burger som var en anelse kedelig, og Anna havde valgt en club sandwich, som ogdå var en lokal version for der var ikke bacon og karrydressing til, men skinke og et spejlæg (stegt på begge sider). En speciel oplevelse. Vi var ret hurtige enige om, at det nok ikke lige var her vi skulle spise frokost og aftensmad...


Nå, men tilbage på værelset fladede ungerne ud, og Anna og Lars satte sig ned med den lånte guide bog over Singapore (lånt af Niels i nr. 35). Med den i hånden og de forskellige fribiletter vi havde får fra Singapore Airlines, så fik vi sat de to dages program sammen. Vi skulle i Singapore Zoo, og vi ville selv tage derud med metro og bus. Desuden ville vi se Chinatown, og på Night Safari i den zoologiske have. Vi skulle også på en havnerundfart og en tur med et amfibiekøretøj – og så var der jo også lige Singapore Flyer. Et kæmpe pariserhjul, er bringer én 165 m op over havets overflade, så man kan se ud over hele (eller næsten hele ) Singapore.


Johan nåede at blive sulten én gang til, så han måtte lige have lidt ekstra mad – bagefter var det i seng alle fire, så vi kunne komme tidligt op og afsted på eventyr.


Mandag d. 27/10

Vi stod op kl. 7 og fik spist morgenmad i restauranten. Det var milevidt fra kvaliteten fra Borneo, både maden og serviceniveauet, men vi har blot været forkælet, og det kan jo ikke fortsætte...


Der er gratis shuttlebus fra hotellet til centrum. Vi havde bestilt tid til kl. 9, men da vi kom ud i bussen, ville den ikke starte. Vi fik derfor lov til at tage en taxi derind i stedet og så få refunderet omkostningen af hotellet Vi blev sat af ved Orchard Road, et af de centrale specielle kvarterer – nærmer bestemt STEDET eller rettere gaden for indkøb. Der er det ene shopping center efter det andet, og det er i alle prisklasse og forskellige mærkevarer.


Vores plan var at tage til Singapore Zoo. Vi ville tage derud med offentlig transport. Vi fandt ud af, hvordan man kom derud, og besluttede at købe et turist dagspas til det offentlige transportsystem. Vi købte til to dage. Passet er et rejsekort ligesom det, der er planer om at indføre i Dk, hvornår det end kommer. Ganske smart, og så skulle man ikke tænke over, hvor meget den enkelte rejse kostede, og om vi skulle fylde penge på.


Vi skulle først med undergrundsbanen 6 stationer på nord-syd linien, derefter med en bus med endestation ved zoo. Det var ikke så svært, og ganske let.


Ude ved zoo var der ret mange mennesker. Det var mandag, men det var en buddhistisk helligdag, så det kunne være meget proppet. Det viste sig dog, at der var rigeligt med plads inde i zoo. Singapore Zoo er internationalt kendt og meget flot. Det er et ret stort område med store områder til hver dyr, og zoner svarende til forskellige kontinenter og typer dyr. Vi var derude ved 11-tiden og tog derfra ved 16:30 tiden. Da var vi også rigtigt godt trætte.


Sidst på dagen kom der et ordentligt tordenvejr ind over zoo. Det blev et ordentligt brag (faktisk flere) og styrtregn. Vi fik købt nogle regnslag og fortsatte turen rundt. Det blev ved med at småregne, men det gjorde ikke noget, for det var jo stadig varmt.


Vi fik set rigtigt mange forskellige dyr derude. Johan og Linnea fik en ridetur på en elefant. Orangutang og aber gik frit omkring. Det vi nok var mest imponerede over var en minijungle med net over. Derinde var der mange dyr som man kunne se tæt på og desuden mange flotte sommerfugle. Der var bl.a. store flagermus, papegøjer, lemurer (lige som dem fra film Madegascar) og meget små hjorte.


Hjemturen med bus og tog gik også fint. Vi stod af samme sted vi startede, men besluttede at gå en tur på Orchard Road. Der fandt vi en restaurant, hvor vi fik rigtige gode pizzaer – og lækkert pitabrød med humus. På vejen tilbage kiggede vi lidt på butikker før vi fandt vores shuttlebus, som kørte tilbage kl. 20.


En hård dag på tur. Vi var bare klar til at gå i seng.


Tirsdag d. 28/10

I dag stod vi igen nogenlunde tidligt op, og tog shuttlebussen ind til byen kl. 9 efter morgenmaden. Vi tog straks undergrundsbanen videre til City Hall stationen. Derfra gik vi ned til Singapore River, forbi højesteret og Parlamentet. Ved Raffles Landing Site tog vi en havnerundfart. Det var en halv times sejltur rundt i inderhavnen for at se de forskellige bygninger og høre lidt historie om stedet, og hvordan Singapore er belvet til den by det er i dag.


Da vi var kommet på land igen satte vi os og fik en kop kaffe og en kage i en Starbucks på sydsiden af floden, lige på kanten til Chinatown. Derefter gik vi ned mod Chinatown. Det var ganske tydeligt, hvor Chinatown begyndte. Pludselig blev bebyggelsen lav (3 etager) i forhold til de høje, moderne skyskrabere, og bygningerne blev mere farverige. Vi gik ned til det lille buddhistiske tempel, som Anna og Linnea var inde at se. Johan og Lars blev udenfor og passede på fodtøjet. Der var mange spændende ting at kigge på, og flotte loftsmalerier. Man kunne gå frit omkring, men der var sat afspæringer op, hvor man bad turister om at holde sig bag. Vi så to munke, der var i færd med at bede – dem skulle vi jo helst ikke forstyrre sammen med de mennesker, der kommer for at bede. Lige ved siden af templet startede handelsgaden. Her gik vi ind i mylderet. Der var tæt med boder, der solgte alt muligt turistkram, tøj og sager. Der var en del skræddere, som prøvede at trække specielt Lars indenfor, for det var jo helt klart, at han manglede et skræddersyet sæt tøj eller skjorter – det var måske ikke så meget at sige til det, da han gik rundt i t-shirt, bermudas og sandaler. Dette sagde han dog nej tak til. Vi gik en del rundt derinde og købte også lidt tøj og gaver. Vi gik efter silke, men der var ikke helt det vi var ude efter. Nogle steder kunne man handle med prisen, andre steder kunne man ikke!!!


Et par gader henne var så food-street. Her var der madboder og restauranter i stort tal. Der var mange lugte og dufte, som man ikke finder andre steder, både gode og mindre gode. Der var flere kinesiske butikker med lægeurter, hvor der var mange mystiske ting, Vi spiste frokost på en fin kinesisk restaurant, hvor vi sad på første sal med udsigt ud over gaden. Det var fint og maden var god – og den var ikke specielt billig. Der blev spist med pinde – Linnea og Johan fik tilbudt gaffler, men de skulle lige prøve det med pinde – med mere eller mindre3 held.


Efter at have trasket rundt dernede et stykke tid havde vi fået nok, og begav os hjemad. Vi tog et par undergrundstog for at komme frem til det sted, hvor shuttlebussen samler gæsterne op. På vejen købte vi forskellige madvarer til aftensmaden, for vi skulle på tur om aftenen og som sagt, så var maden på hotellet ikke den mest spændende. Ved Orchard stationen var der i underetagen til Tangs Department Store en større delikatesse/mad afdeling med diverse boder med alt muligt mad til at tage med. Anna fik sushi, Lars fik noget indbagt kylling og børnene fik nogle sandwich – og så var der lige et udsagl af diverse kager, så der skulle også lidt dessert med. Da vi havde købt det var der stadig lidt tid før vores bus kørte. Vi satte os derfor og fik endnu en kop Starbuckskaffe og Johan og Linnea gik selv rundt om hjørnet for at købe noget is (italiensk is). Det klarede de fint, så nu har de også været på selvstændig tur i Singapore! Johan klarer sig fint med sit engelske.


Tilbage på hotellet slappede vi lidt af og spiste vores hjembragte mad, inden vi skulle afsted kl. 18 igen. Vi skulle med en organiseret tur til Natzoologisk have. Bussen samlede os op og kørte os ned til byen, hvor vi blev samlet i en anden større bus, som kørte os til zoo. Denne del af zoo er specielt indrettet til at se natdyr, og belysningen er lavet, så man kan se noget uden at det generer dyrene for meget. Det er strengt forbudt at tage billeder med blitz. Det var en stor oplevelse. Vi tog en guidede køretur rundt, og der var en guide der fortalte om dyrene og deres vaner, diet mm. Midtvejs stod vi af og gik en tur på en af stierne. Der så vi bl.a. flyvende egern, og de fløj vitterligt om ørene på os. De fløj så tæt på os, at man kunne mærke suset. Vi så også, flyvende hunde, flagermus og mange andre dyr, bl.a. løver og tigere.


Efter at have kørt sidste del af køreturen rundt gik vi ad en anden sti til nogle andre dyr. Det var tæt på Halloween, så stien var ”pyntet” op med afrevne lemmer, lig og vampyrer, samt krydret med diverse uhyggelige lyde. Det var lidt ekstra krydderi på turen. Vel gennem denne rædselstur, tog vi os en is før bussen gik tilbage mod hotellet. Heldigvis var vores hotel det første stop på vejen tilbage, så vi var fremme kl. 22:30 og klar til at gå i seng.


Onsdag d. 29/10

Sidste dag i Singapore. Vi kunne ikke rigtigt komme op, for det havde været en hård dag i går. Vi skulle have pakket det hele, for vi skulle checke ud. Bagagen lod vi stå på hotellet, for vi blev samlet op der om eftermiddagen. Vi havde det meste af dagen i byen før vi skulle til lufthavnen og videre til New Zealand.


Vi tog med shuttlebussen ind til byen som de andre dage. Vi skulle lige have refunderet penge for de fire turistkort, vi havde købt forleden dag. Men nede ved billetlugen var der lang kø og der skete ikke noget – hun kunne tilsyneladende ikke på sin pc til at virke – eller også var deres system nede. Vi mistede tålmodigheden efter 10 minutter og gik op igen. Vi skulle også nå den gratis bus (hop-on bus) gennem byen, som man kan køre med, når man flyver med Singapore Airlines. Vi kørte hele vejen gennem byen til Singapore Flyer, som er et stort pariserhjul, det største i verden indtil videre. Derfra skulle vi prøve en amfibiebil, som kørte og sejlede rundt til forskellige seværdigheder. Det var ikke så spændende, når det kom til stykket, men så havde vi da prøvet det. Den kørte og sejlede ca. til de steder vi også havde været de andre dage.


Efter denne en-times tur skulle vi op i pariserhjulet. Det var en ret flot tur. Vi endte oppe i 165m højde med udsigt over hele Singapore og langt ud over havet. Man kunne se alle de skibe der lå og ventede på at komme ind i havnen og man kunne se alle de ting de var ved at bygge. Bl.a. var de ved at bebygge en kæmpe ø, hvor der skal være et luksushotel med casino og mange andre ting. I starten havde hjulet kørt den anden vej rundt, men det tjente ikke nok penge. Så havde de haft en kinesisk feng shui master til analysere situationen, og han var kommet med en god forklaring på problemet. Når det startede med at køre op ved finansdistriktet og kørte ned ved havet løftede det jo pengene ud af byen og ned i havet. Hvis det derimod kom til at køre den anden vej ville det bære pengene fra skibene på havet og ned i finansdistriktet. Nu kørte hjulet den anden vej, men tjente stadig ikke nok penge; nu var det til gengæld fordi der blev bygget så meget derude, så folk gad ikke at se på byggepladser.


Da vi kom vel ned igen spiste vi frokost i en af de utallige restauranter under hjulet. Derefter tog vi den gratis bus ind til byen igen, hoppede af et sted og tog en taxi tilbage til hvor vi bliver samlet op af hotellets bus. Lars gik ned til undergrundsstationen og fik pant tilbage for vores turistrejsekort. Det var ikke noget problem nu. Derefter fik vi italiensk is og en kop kaffe indtil bussen gik tilbage.


På hotellet skulle vi vente en halv time før Singapore Airlines bus kom og hentede os for at køre til lufthavnen. Ude i lufthavnen checkede vi ind til flyet til Christchurch. Det tog lidt ekstra tid at checke ind, da det åbenbart var meget kompliceret at vi ikke skulle til og fra New Zealand fra samme lufthavn. Flyselskabet får store bøder hvis de tager folk med som ikke må rejse ind.


Inde i transitområdet fik vi lidt mad, fik skrevet nogle emails og så var det ellers afsted ved 20-tiden.